Villa Eva Osvojila Zlato z Organsko Bianchero

Slovenska proizvajalka Villa Eva je prejela zlato priznanje na svetovnem tekmovanju oljčnega olja NYIOOC 2021, najprestižnejšem svetovnem tekmovanju kakovosti oljčnega olja.

V pridelovalnem letu 2020/21 so v podjetju pridelali 640 litrov ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja iz oljk Bianchera po tradicionalni metodi. Villa Eva si je prislužila prvo Zlato Nagrado za organski medij Bianchera.

Zmaga na NYIOOC nam daje novo moč in energijo za prihodnost. Prepričani smo, da nam bo to priznanje odprlo nove prodajne priložnosti..

Timon Bratasevec, solastnik

“Neizmerno smo veseli in ponosni, da smo prejeli nagrado na tako pomembnem tekmovanju,” je povedal solastnik Timon Brataševec. “Za našo celotno družino in zaposlene je to veliko priznanje in dokaz, da delamo v pravi smeri.”

Timon Brataševec med obrezovanje oljk

“Zmaga na NYIOOC nam daje novo moč in energijo za prihodnost,” je dodal. “Prepričani smo, da nam bo to priznanje odprlo nove prodajne priložnosti.”

Tradicionalne kamnite zgradbe v središču oljčnih nasadov Villa Eva

Po »katastrofalni« letini 2019 so si v Brataševcu oddahnili, ko so v ključnih trenutkih žetve 2020 nastopile boljše podnebne razmere.

“Leto 2020/21 smo težko pričakovali, saj je bila prejšnja letina za nas katastrofalna,” je dejal. “Vremenske razmere v času cvetenja in dozorevanja so bile zelo slabe, zato je bila letina zelo slaba. Tokrat nam je narava velikodušno priskočila na pomoč in nam ponudila odlično letino.”

Svetovno tekmovanje oljčnega olja NYIOOC, ki poteka vsako pomlad v New Yorku, je največje in najprestižnejše tekmovanje oljčnega olja na svetu. Njegov letni seznam nagrajencev velja za verodostojen vodnik po najboljših ekstra deviških oljčnih oljih leta.

Celoten seznam zmagovalcev si lahko ogledate na uradnem seznamu najboljših oljčnih olj na svetu.

Oct. 12, 2021 – Avtor OOT Staff

Celoten Članek

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja
Prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014-2020 (sredstva zagotavljata EU in SLO)